Bachata Dips Workshop

Alla älskar dips! Men...

Det är lätt att blanda ihop dipptekniker, och gör man det så riskerar ett riktigt vältajmat break eller en superb avslutning på en låt att bokstavligt talat falla pinsamt platt. I värsta fall kan det till och med resultera i besök på sjukhus eller hos kiropraktor.

Vi reder ut frågetecknen kring handfull olika dippvariationer, så att de inte bara blir säkra, utan dessutom snygga! Dessutom, även om den här kursen är i kontexten Bachata så är många av principerna tillämpbara i andra danser.

Kursen inleds med lite en mer involverad uppvärmning med mycket stretching, samt en stunds dans för att komma in i gängorna. Därefter går vi systematiskt igenom ett antal olika diptekniker som vi varvar med dans. Vi tar en mindre paus för vatten och frukt i efter ungefär halva tiden.

Förkunskapskrav: Du bör ha någorlunda koll på grundläggande Bachata. Du klarar med största sannolikhet den här kursen om:

  • Du har gått en kurs i Bachata för nybörjare
  • Om du går Dansarna.ses nybörjarkurs (ht15) och klarar av grundstegen utan att tänka på dem alltför ofta, samt att föra/följa snurrar, damskuggor och Caminito

OBS! Inför den här kursen är det viktigt att ha kläder som är lätta att röra sig i. Man vill helst inte ha träningsvärk heller, och det gäller framförallt mage och ben, men också armar och rygg, så ta det lugnt med träning några dagar innan.

Den 7e November kör vi en kurs i musiktolkning och känsla. Med denna workshop i bakfickan har man fler verktyg att tillgodogöra sig novemberkursen med.

Event Info

Startdatum lördag 3 okt 2015 13:00
Slutdatum lördag 3 okt 2015 15:00
Pris 250.00 SEK
Extra Discount 10% STUDENT discount
Length 120 min
Min Participants 12
Instructors Lana & Marcus
E-post adress lana@dansarna.se, marcus@dansarna.se
Plats Linköpings Dansstudio
Anmälan stängd. Kontakta instruktören.